Shampoo bars, worth the hype?

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog!

Vandaag ga ik het hebben over shampoobars.

Wat is een shampoo bar?

Een stuk zeep waar je je haar mee wast. Zo simpel is het! Maar waarom zou je een shampoo bar moeten willen gebruiken? Het is vele malen beter voor het milieu, je gebruikt veel minder plastic. Je gebruikt gemiddeld in een jaar 10 tot 20 flessen shampoo in een gezin. Ligt er natuurlijk wel aan of je je shampoo bij de kapper koopt of in de drogist/supermarkt. Als je je shampoo bij de kapper koopt doe je er veel langer mee omdat het veel meer geconcentreerd is, en je dus maar weinig per wasbeurt nodig hebt.

Maar ik dwaal af.. Gemiddeld zou je maar 6 shampoo bars per jaar nodig hebben! Wow daar keek ik echt van op. Dat scheelt niet alleen heel veel plastic maar ook geld!Op die manier is het ook duurzaam om een shampoo bar te gebruiken. Je verspilt minder product omdat het een vaste vorm heeft. Hoe vaak ik het wel niet heb dat er shampoo van m’n hand afglijdt zo het putje in zonder ook maar enige aanraking te hebben gehad met m’n haar.. Zonde!Vaak zitten er in shampoo’s van vloeibare vorm veel water. En water bederft snel, waardoor het conserveringsmiddelen bevat. Daar heb je bij een shampoo bar dus geen last van. Een shampoo bar bevat een verhoogde concentratie aan natuurlijke oliën die antibacterieel werken en die een extra lange bewaartijd garanderen.

Hoe gebruik je een shampoo bar

Het kan op 2 manieren: De eerste manier is de soap bar tussen je handen wrijven, zo komt het zeep vrij en kan je het verdelen over je haar. Let wel op, het blijft zeep dus de kans dat hij tussen je handen vandaan glipt is bij deze methode wat groter dan bij de tweede manier.

De tweede manier gebruik ik zelf ook, je pakt de shampoo bar in je hand, maakt hem wat vochtig en vervolgens wrijf je de bar over je haren en haarwortels. Daarna leg je de bar weg en was je je haar zoals gewoonlijk.

Zo bewaar je een shampoobar:

Bewaar je shampoobar altijd droog! Als het vochtig blijft gaat dat namelijk ten kosten van je shampoobar. Dan moet je weer nieuwe kopen en dat is juist wat we proberen te vermijden. Gelukkig kan je in menig drogist uitlekbakjes kopen, zo kan het vocht uit de bar lopen, plakt hij niet vast aan je badkamermeubelen en kan je nog langer genieten van je soap bar!

Welke shampoo bar moet ik gebruiken?

Ik heb ervaring met 2 merken, dat zijn LUSH en ETHIQUE.Beide zijn online te koop. En Ethique is ook te koop bij Holland & Barret. Ik gebruik zelf nu bars van het merk Ethique, simpelweg omdat ik het lekker en fijn in gebruik vindt. En ik makkelijk even naar de winkel kan om te kijken wat ze nog meer van het merk hebben. Ook conditioner, bodywash, gezichtsreiniger/scrub en bodycreme zijn verkrijgbaar van dit merk. Holland & Barret heeft dit assortiment:

Frizz wrangler: voor beschadigd haar met kokosolie en cacaoboter.

Heali kiwi: voor een gevoelige hoofdhuid met kokosolie,havermout en karanJa olie.

Pinkalicious: voor normaal haar met roze grapefruit en vanille.

St clements: voor vet haar met castorolie en limoen- en sinaasappelolieen
Op de website www.ethique.com staat een lijst van ingrediënten die niet in de bars zitten.Heb je nog vragen? Let me know!

Heb je een shampoobar uitgeprobeerd? Ik hoor graag je ervaring!

Liefs, Tamara

Ook interessant

Yummygums, werkt het echt?

Je haar van binnenuit voeden? Hoe (goed) werken de vitamines van Yummygums nou echt?

Summer survival tips

Thank god we hebben eindelijk mooi weer! Maar wat doet de zomer met je haar? In deze blog heb ik mijn beste tips op een rijtje gezet.

meer blogposts