Tips voor: krullend haar

Heb je krullend haar en weet je soms niet wat je er mee aan moet?

Ik heb voor jullie wat tips op een rijtje gezet:

  1. Als je krullend haar kamt, doe dat dan altijd als het haar nat is en met je vinger of een grove kam in plaats van een borstel. Hiermee voorkom je dat je haar afbreekt en je redt er de structuur van je krullen mee.

  2. Als je je krullende haar kamt doe dat dan van onder naar boven in plaats van bij de aanzet te beginnen met kammen. Het kammen gaat veel makkelijker als je eerst de knopen uit je haarpunten verwijderd.

  3. Als je droog, krullend haar hebt, sla dan de shampoo een keer over en gebruik dan alleen je conditioner in je lengte en punten (niet op je hoofdhuid!). Shampoo wast alle natuurlijke oliën uit je haar en die oliën hebben je droge krullen nou juist nodig.

  4. In plaats van je haar te kammen als je haar handdoek droog is, kan je het ook onder de douche kammen nadat je er conditioner in gedaan hebt. Als je je haren na het douchen kamt dan kam je alle krullen uit elkaar en gaat het meer pluizen.

  5. Mix leave-in conditioner met gel of crème om je haar te moisturizen terwijl je je krullen kneedt.

  6. Föhn je haar met een diffuser. Dat is een ronde kop voor op je föhn. Zet je föhn op een zachte blaas stand, anders blaas je alle haren uit de diffuser. Het makkelijkste is om op je kop te gaan hangen met je hoofd en je haar dan in de diffuser te hangen voor het beste krulresultaat.

  7. Gebruik producten speciaal voor krullend haar en zonder silicone. Silicone maken je haar glad en glanzend waardoor de krul uit je haar glijdt.

Voor meer advies en informatie neem contact op met Haarstudio Tamara via een contact formulier of via social media: Facebook of Instagram.

Liefs Tamara

Ook interessant

Yummygums, werkt het echt?

Je haar van binnenuit voeden? Hoe (goed) werken de vitamines van Yummygums nou echt?

Summer survival tips

Thank god we hebben eindelijk mooi weer! Maar wat doet de zomer met je haar? In deze blog heb ik mijn beste tips op een rijtje gezet.

meer blogposts