Haarmasker, doen of niet?

Een masker voor in je haar is het minst gebruikte product...
Waarom? Het kost extra.
Maar waarom is het nou zo goed voor je haar? Het voedt de binnenkant van je haar. En dat doet geen enkel ander doorgaans product wat je voor je haar koopt.
Een shampoo en conditioner verzorgen alleen de buitenkant van je haar. Maar met het fohnen en kleuren van je haar beschadig je ook de binnenkant van je haar ... dus de binnenkant van je haar heeft wel degelijk extra aandacht nodig om te herstellen van alles wat jij met je haar doet of laat doen.

Een masker is er voor elk type haar! Ik zal je adviseren om 1 keer in de 1 a 2 weken een haarmasker te gebruiken.

Hoe gebruik je een Haarmasker?

Je wast eerst je haar met shampoo. Daarna maak je je haar handdoek droog en verdeel je het masker over je lengtes en punten, niet op je hoofdhuid.

Het haar wat net uit je hoofd is gegroeid heeft die extra verzorging nog niet nodig en het zal je haar alleen maar verzwaren of sneller vet maken als je het haarmasker op je hoofdhuid smeert. Alleen een shampoo mag op je hoofdhuid. M.u.v. hoofdhuid problemen. Als je het masker over de lengtes en punten hebt verdeeld kan je het nog doorkammen eventueel zodat je zeker weet dat het overal zit.

Dan kan je het met een klem vast zetten en minimaal 15 min in laten trekken. Wat ik zelf altijd in de haarstudio bij klanten doe is een handdoek nat maken, goed uitwringen en een minuut in de magnetron zodat het warm wordt en dan om je hoofd wikkelen. Door de warmte van de handdoek gaat je haar nog meer open staan waardoor het masker nog beter in je haar kan trekken.

Als ik bij mij zelf een masker in mijn haar doe dan verdeel ik het masker over mn lengte en punten, vlecht mn haar, leg een droge handdoek op mn kussen en slaap er de hele nacht mee en spoel het de volgende ochtend uit! Als je slaapt heb je toch alle tijd van de wereld! Of als je toch in bad gaat en je daarna nog even afspoelt met de douch .. waarom zal je in de tijd dat je in bad zit niet lekker even een masker in je haar doen?

Heb jij nog meer vragen nadat je dit gelezen hebt? Stuur mij gerust een berichtje met je vraag!

Liefs, Tamara

Ook interessant

Yummygums, werkt het echt?

Je haar van binnenuit voeden? Hoe (goed) werken de vitamines van Yummygums nou echt?

Summer survival tips

Thank god we hebben eindelijk mooi weer! Maar wat doet de zomer met je haar? In deze blog heb ik mijn beste tips op een rijtje gezet.

meer blogposts