Shampoo voor gekleurd haar

Waarom een shampoo voor gekleurd haar?

Zo'n shampoo heeft een hele andere werking dan een 'normale' shampoo. Gekleurd haar is toch beschadigd door het kleurproces. Waardoor een shampoo voor gekleurd haar je extra verzorging geeft om het haar weer te herstellen. Buiten dat heeft de kleur rood, koper en violet grotere kleurmoleculen dan blond, bruin en zwart waardoor de grotere kleurmoleculen die tussen je haarschubben zitten eerder loslaten dan bij bruin, blond of zwart gekleurd haar. Dus voor gekleurd rood, koper en violet of andere felle kleuren haar, heb je echt een shampoo voor gekleurd haar nodig! De producten die ik in de haarstudio gebruik zijn van Wella Invigo.

INVIGO Color Brilliance met Color Brilliance-Blendâ„¢: Moleculen die de koperdeeltjes omkapselen voor het behoud van de levendigheid. Histidine en Vitamine E helpen het oxidatieproces onder controle te houden na kleuring en de kleur te beschermen. Citruskaviaar bevat verschillende antioxidanten en vitaminen. 7 weken kleurbescherming bij regelmatig gebruik van INVIGO Color Brilliance Shampoo. De color brilliance lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker en leave in conditioner. Welke shampoo kan je dan het best voor zwart,bruin en blond gekleurd haar gebruiken? Uiteraard kan je de color brilliance lijn prima gebruiken. Het verzorgt, beschermt en houd je kleur langer mooi.

Maar er zijn ook andere opties

Heb jij zwart of bruin gekleurd haar en geen last ervan dat je kleur snel dof of lichter wordt? Dan kan je prima een shampoo voor beschadigd haar gebruiken die speciaal de verzorging geeft wat beschadigd haar nodig heeft.Een volume shampoo is enorm handig als je wat fijner haar hebt.Een shampoo speciaal voor je hoofdhuid als je hoofdhuidproblemen hebt.

Heb je blond haar?

Dan kan je al deze boven genoemde opties gebruiken. Een silver shampoo is ook een goed optie! In een silver shampoo zit violet pigment die ervoor zorgt dat de gele tint in je blonde haar geneutraliseerd wordt. Waardoor je natuurlijk (as)blond haar krijgt. De laatste belangrijke tip die ik je meegeef is: gebruik altijd een professionele kappers shampoo! Die doen veel meer voor je haar en daar doe je veel langer mee! Heb je verder nog vragen? Of interesse in een shampoo speciaal voor jouw haar? Let me know!

Liefs, Tamara

Ook interessant

Yummygums, werkt het echt?

Je haar van binnenuit voeden? Hoe (goed) werken de vitamines van Yummygums nou echt?

Summer survival tips

Thank god we hebben eindelijk mooi weer! Maar wat doet de zomer met je haar? In deze blog heb ik mijn beste tips op een rijtje gezet.

meer blogposts