Droogshampoo: do or don't?

Droogshampoo is een veel besproken product van de laatste tijd. Veel vrouwen maar…. ook zeker mannen zweren er bij, en er zijn mensen die het helemaal niks vinden. Bij droogshampoo dacht ik aan je haar wassen zonder water te gebruiken, wat toch niet zo’n rare gedachte is toch? Nou daar is niks van waar want eigenlijk maak je het haar alleen maar viezer! Okee even de feiten op een rij voor wat duidelijkheid:

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een sprayflacon waar poeder uitkomt. En met dat poeder absorbeer je het natuurlijke talg van je hoofdhuid, waardoor het niet meer vet is. Met droogshampoo kan je je haar weer fris laten ruiken.

Waarom zou je droog shampoo moeten/willen gebruiken?

 1. De aanzet van je haar ziet er vet uit en dat wil je wat matter maken. Zodat je het haren wassen nog even kan uitstellen.

 2. Je haar zit erg plat bij de aanzet en je wilt wat meer beweging/lucht tussen je haar.

 3. Je wilt dat je geföhnde haar langer blijft zitten.

 4. Je hebt een feestje gehad en je wilt de geur van je haar wat opfrissen zonder het te wassen.

 5. Je wilt je haar opsteken en hebt meer grip nodig zodat je schuifspeldjes niet uit je haar glijden.

 6. Je wilt je haar touperen/tegenkammen maar dat blijft nooit zitten? Gebruik eerst droogshampoo bij je aanzet.

 7. Genoeg reden dus om je te beseffen dat droogshampoo niet mag ontbreken in je badkamer/kast/kaptafel… whatever, waar jij je beautyspulletje hebt staan.

Hoe gebruik je droogshampoo

 1. Je gebruikt droogshampoo op droog haar. Op nat haar heeft het niet dezelfde werking en wordt het meer een vieze bedoeling.

 2. Spray droogshampoo nooit in de scheiding waarin je je haar draagt en ook niet op de contouren, want droogshampoo bestaat oa uit witkleurig poeder.

 3. Maak een scheiding op de plek waar je de droogshampoo wilt hebben en spray net zoals met haarlak van een afstand de droogshampoo op de scheiding.

 4. Doe dat overal waar je de droogshampoo wilt hebben.

 5. In het begin voelt de droogshampoo nog wat vochtig aan dus ik masseer het dan op mijn hoofd totdat het droog is, op die manier merk je ook gelijk dat er meer volume ontstaat.

 6. Daarna kan je haar nog verder föhnen/stijlen/touperen/opsteken wat je wilt….

 7. Klaar!

Het is niet goed voor je haar/hoofdhuid om het vaak te wassen (daarover later een andere blog) dus hoe vaker je droogshampoo gaat gebruiken, hoe minder je je haar hoeft te wassen. Ik red het om 1 a 2 keer in de week mijn haar te wassen met droogshampoo op de rest van de dagen. Ik mis zelfs de volume in mijn haar als ik het net gewassen heb en geen droog shampoo gebruik.

Maar.. elk voordeel heeft ook een nadeel natuurlijk dus die zet ik ook nog op een rij voor jullie, helemaal gratis en voor niets!

 • Als je droogshampoo te veel gebruikt kun je overproductie van talg krijgen op je hoofdhuid en wordt je haar sneller vet.

 • Droogshampoo laat een witte gloed achter, dus heb jij donker haar dan kan dat wat lastiger zijn met het verbergen daarvan.

 • Niet iedereen vindt de geur van droogshampoo fijn.. nu heb je heel veel verschillende merken en dus ook heel veel verschillende geuren. So let’s try it!

Deel jouw ervaring met droogshampoo op 1 van mijn sociale media kanalen Facebook of Instagram Haarstudio Tamara onder de post over droogshampoo.

Ik vind het super om zulke blogs te schrijven over haar and stuff en als jullie ideeën hebben deel ze met mij!

Liefs Tamara

Ook interessant

Yummygums, werkt het echt?

Je haar van binnenuit voeden? Hoe (goed) werken de vitamines van Yummygums nou echt?

Summer survival tips

Thank god we hebben eindelijk mooi weer! Maar wat doet de zomer met je haar? In deze blog heb ik mijn beste tips op een rijtje gezet.

meer blogposts